Alimentar-se de forma equilibrada i saludable és un dels pilars fonamentals de la salut de les persones, ja que a través d’ella obtenim l’energia i els nutrients necessaris per a un correcte funcionament corporal. Mantenir uns hàbits alimentaris adequats és essencial per millorar el nostre rendiment físic i mental, per prevenir certes malalties i per millorar la nostra qualitat de vida.
Menjar sa no significa afartar-se a menjar fulles d’enciam i tomàquet,
ni passar gana ni renunciar al plaer d’assaborir un bon àpat. En absolut! Menjar és molt més que aportar nutrients i energia al nostre organisme, i la
cuina sana pot acontentar els paladars més exigents i sibarites! A més, alimentar-se també s'associa a les tradicions, a la cultura i identitat dels pobles i a la sociabilitat, ja que no hi ha celebració o festivitat on falti un bon àpat.
Menjar sa vol dir menjar VARIAT i respectar, més o menys (no cal obsessionar-nos), unes
certes recomanacions de consum. Cap aliment, per més saludable que sigui, conté
tots els nutrients que el nostre cos
necessita. Cap! Per tant, si mengem de forma VARIADA, ens assegurem que
aportarem al nostre organisme tot el que necessita per funcionar adequadament.
El nostre cos és com una màquina perfecta i sàvia on tot està en equilibri, i si tenim
carència d’algun nutrient, més tard o més d’hora la nostra salut patirà les
conseqüències.
Una dieta sana i equilibrada doncs, ha de ser VARIADA, AGRADABLE i ens ha d'aportar els nutrients i l'energia SUFICIENTS per a que el nostre organisme funcioni i es desenvolupi de forma adequada.
Una dieta sana i equilibrada doncs, ha de ser VARIADA, AGRADABLE i ens ha d'aportar els nutrients i l'energia SUFICIENTS per a que el nostre organisme funcioni i es desenvolupi de forma adequada.
Mai no oblideu la sàvia frase d’Hipòcrates:
“ Que el teu aliment sigui la teva medecina i la teva medecina sigui
el teu aliment”
Habituar-nos a menjar com cal no és tan difícil. Només fa falta una mica de voluntat.
TOT SÓN AVANTATGES!
MENJAR BÉ ÉS UN SENYAL DE RESPECTE CAP A UN MATEIX
- Rosselló, Maria Josep (2006): La importància de menjar sa i saludable. Ed. Rosa dels vents (Barcelona)
Seguiu-nos al Facebook o al bloc! Pròximament
tindreu informació sobre els diferents tipus de nutrients, els grups d’aliments
i les recomanacions de consum. Entre d’altres coses...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada